Inlägg

Visar inlägg från januari, 2016

Ett studiebesök i svenska kyrkan

Bild
I torsdags den 21:a januari var hela klassen på ett studiebesök i svenska kyrkan.  Vi blev guidade av Erica som jobbar på församlingen. Vi reste några år tillbaka i tiden. Där fick vi lära oss om Abrahams barn... Vi får lära oss om en av Abrahams barn: Noah Här får vi lära oss om REGNBÅGENS betydelse, ett tecken på Guds löfte om att människan ska sluta göra slut på allt liv på jorden. Vidare berättar Erica om den onda faraon som höll alla människor som slavar i landet.   Vi lär oss om de 3 heliga skrifterna: Bibeln, Koranen och Toran. Vi pratar om likheter och skillnader inom de olika världsreligionerna. Här pratar vi om årets månader och högtidsfester. Vi har lärt oss om Eid/Bajram högtidsfesten som alla muslimer firar efter Ramadan-fastan. Sedan har vi lärt oss om Påsken som kristna firar någon gång i april. Därefter har vi lärt oss om Pesachfesten som judarna firar i 8 dagar, i slutet av mars. Som avslutning på vårt studiebesök, fick vi visa vår kreat

PROV i tema hösten

Bild
På måndag den 18 januari , avslutar vi tema Hösten med ett skriftligt delprov. Där eleverna får chansen att visa sina förkunskaper i ämnet NO.  Detta ska du kunna inför provet : # typiska hösttecken i naturen # expertord  (ämnesord) # namnge några lövträd # namnge trädets delar # namnge några svampar # namnge svampens delar # beskriva hur svampar blir till (livscykel) # beskriva en enkel näringskedja  # använda substantivets olika former (singular/plural/best-form) 

NY SCHEMAN

Bild
Här kommer ett tillfälligt scheman för mina elever i FBK 3-4.  Schemat gäller från och med vecka 3 till och med vecka 9.  

skolavslutningen HT2015

Bild
Vi tittar på film: HOME ALONE  = Ensam hemma