Inlägg

Visar inlägg från maj, 2016

Vi jobbar med k-ljuden

Bild
Förra veckan har vi jobbat med konsonanterna . Vi fokuserade på svenskans k-ljud. Vi leker MEMORY - att para K- LJUD ord med korrekt bild Sami läser ett k-ljud ord och försöker hitta tillhörande bild .

DAGBOKSSKRIVNING

Bild
Förra veckan var vi lediga i några dagar.  I läxa fick eleverna i klassen att skriva om en händelserik dag. Karina är en   av eleverna i klassen som hade mycket att skriva i sin dagbok.  Karina har även visat att hon kan göra en självbedömning av sin dagbok med hjälp av en bedömningsmatris.  

Håll Landskrona RENT med oss FBK 3-4

Bild
I fredags den 29 april var vi ute i en park nära skolan för att plocka skräp. På Skräpplockardagen har vi lärt oss hur viktigt det är att värna om vår natur.  RESULTATET AV SKRÄPPLOCKARDAGEN: WE ARE AWSOME!!! MODIGA Ane l plockade skräp alldeles ensam på egen hand. Han hittade många saker som inte hör hemma i naturen. Anel har ett meddelande: " TILL ER ALLA HUNDÄGARE snälla plocka upp hundbajset efter era hundar"....  Fadi, George och Sami var det laget som hittade icke miljövänliga saker ute i naturen  som till exempel strumpor, ölburkar, metallbitar... BRA JOBBAT POJKAR!! Juley, Shahad och Karla var det laget som plockade MEST skräp i naturen. Woop Wopp!!! Rayan, Shiela och Karina var det GLADA teamet  Vi hade tur med vädret :)

Vi jobbar med skolämnet Georgrafi

Bild
Under vecka 17 arbetade vi med skolämnet geografi. Vi arbetade i språkgrupper (studiehandledning- på arabiska, kurdiska och svenska).  *  Vi har lärt oss hur en kartbok är uppbyggd * Vi har lärt oss  att med hjälp av  registren i kartboken hittar man information. * Vi har lärt oss några tecken/ symboler som finns i en kartbok. Språkgrupp 1: Studiehandledning på kurdiska. Fadi och modersmålsläraren Zahir läser geografi och samtalar på kurdiska Språkgrupp 2: studiehandledning på arabiska.  Här samarbetar Juley & Karina. De arbetar med olika sorters geografiska kartor t.ex. satellitkartor.  Resurs : Said stöttar i arabiska när språket inte räcker till.  Språkgrupp 2: studiehandledning på arabiska. Här samarbetar Rayan och George. De arbetar med olika sorters geografiska kartor Språkgrupp 3 - studiehandledning på svenska . Vi hjälps åt i gruppen genom att kommunicera med varandra på svenska . Här jobbar vi med geografi och tar hjälp av kartboken.