Inlägg

Visar inlägg från januari, 2017

LÄXA BERGSKEDJOR I EUROPA

Bild
Till på måndag skall ALLA i FBK 4-6: LÄSA och förstå texten på sidan 18 i boken "Koll på Europa". LYSSNA (modersmål/svenska) och följa med i texten på sidan 18 på inläsningstjänsten:            https://www.inlasningstjanst.se/                             (användarnamn och lösenord finns i din elevdagbok)       DU ska kunna svara på frågor om följande: Kunna förklara med egna ord begreppet BERGSKEDJA Kunna 7 bergskedjor i Europa: - SKANDERNA - ALPERNA - ALPENINNERNA - URALBERGEN - KAUKASUS - KARPATERNA - PYRENNERNA Kunna berätta var i Europa vi kan hitta de 7 olika bergskedjorna. Namnge Europas 7 olika bergskedjor  Visa dina förkunskaper på språkutvecklande arbetssätt med stöd av expertord/ begrepp LYCKA TILL STJÄRNOR!!!!

Vi jobbar med bergskedjor i Europa

Bild
I temat Europa jobbar vi med olika bergskedjor som finns i Europa. Först läser vi i geografiboken "Koll på Europa". Sedan samtalar vid med stöd av expertord och bilder från svenska till vårt modersmål.  Därefter jobbar vi språkutvecklande med stöd av expertorden till olika bergskedjor och områden i Europa.  Här visar vår klasskamrat - experten George sina kunskaper om olika  bergskedjor och var i Europa de finns. AWSOME!! George berättar att Skanderna är en bergskedja som gränsar mellan Sverige och Norge. Här skriver George med hela meningar VAR de olika bergskedjorna ligger i Europa.

TEST VOKALEN Öö

Bild
Här kommer 15 glosor på vokalen Öö . Träna på orden hemma. Du ska kunna: - stava orden på svenska - känna igen orden med stöd av bild - förklara om det är lång- eller kortvokalljud - skriva meningar med orden LYCKA TILL!!!

TEMA EUROPA

I vecka 4 ska vi äntligen börja med tema - Europa. Här kommer en länk där DU kan träna på dina förkunskaper eller förbereda lite hemma: http://www.toporopa.eu/se/

SKOLSTART