Inlägg

Visar inlägg från mars, 2017

Inför geografiprovet

Repetition inför geografi provet. Här kan du träna på Europas länder, bergskedjor, flaggor, hav, sjöar, floder.   Klicka på länken:  http://online.seterra.com/sv/vgp/3007 Lycka till!!

ENGLISH LÄXA TORSDAG

Där kommer en länk till engelska läxan: https://quizlet.com/_397r9thttps://quizlet.com/_397r9t

TEST vokalen Åå

Bild
Ni som skall repetera läxan på vokalen "Åå". Här kommer läxan. På måndag gör ni test. Lycka till

REPETITION

NU ÄR DET DAGS ATT REPETERA INFÖR PROVET. Klicka på länken:  http://www.webbmagistern.se/geografi.html

TEST VOKALEN "Ää"

Bild
På torsdag ska vi ha test på vokalen "Ää". Du ska kunna: 22 ord med vokalen "Ää" rättstavning t.ex. stav "R-Ä-V förklara om det är långvokalljud (X) eller kortvokalljud (XX) skriva utförliga meningar med "Ä"-orden: "Jag äter bär till frukost varje morgon."

TEMA BILD

Bild
I tema bild har vi fått lära oss grundfärgerna och dess nyanser. Förr veckan har vi lärt oss om olika mönster: Frida har genomgång om LINJER i olika former, storlek. Vi har fått lära oss namn på olika typer av linjer t.ex. horisontallinje, diagonallinje, parallell linje, vågig linje med fler. Därefter arbetade vi med ett arbetshäfte där vi fick träna att rita olika linjer I STEG 1 fotograferade vi eleverna. Varje elev fick en utmaning att förmedla en känsla, som kommer att ligga till grund för vårt fortsatta projekt: STEG 2: eleverna har i uppdrag att skissa och visa sin kreativa sida genom att använda sig av olika typer av mönster.. George förmedlar känslan ÖVERRASKAD  på fotot och titta vilken fantastisk bild en annan kamrat har skapat. Vad heter konstnären? FANTASTISK TOKA!! Kreativa Jazmine visar sin konstnärliga sida.
Bild
Vi lär oss att skriva en KOMPONENTRAPPORT   Vi börjar närma oss ett slut på tema Europa. Vi har läst och fått lära oss geografiska begrepp men även fått kunskap om bergskedjor, bergstopp, länder, huvudstäder, industrier, naturresurser, hav. floder i Europa.  Förra veckan påbörjade vi med faktatexter där målet är att vi ska lära oss att skriva en egen komponentrapport  om ett land i Europa.  I Annas grupp forskar eleverna lite närmre om Danmark. De läser och besvarar på en mall som berör fakta om just Danmark: huvudstad, storstäder, kust, sjöar, grannländer, valuta, språk, turism...... I klassfarmor Anitas grupp återberättar eleverna vad de lärt sig om Danmark. Tillsammans besvarar de i arbetshäftet. 

träna på svenska hemma

Här kommer en länk där DU tillsammans med dina syskon och föräldrar kan träna på svenska hemma 😊 http://swedish-for-all.se/sfi-steg-learning-steps/om-sfi-about-sfi/

TRÄNA INFÖR PROV PÅ ETT ROLIGT SÄTT!!

För dig som vill träna på Europas länder och huvudstälder . Klicka på länkarna: Träna på Europas länder och huvudstäder:   http://online.seterra.com/sv/vgp/3007 Träna på Europas länder och huvudstäder:   http://www.toporopa.eu/se/ Träna på Europas länder:   http://www.webbmagistern.se/europeiska07.html Träna på Europas huvudstäder:  http://www.webbmagistern.se/europastader07.html För dig som vill träna på Europas flaggor : Nivå 1:  http://www.webbmagistern.se/europaflaggor_del1.html   Nivå 2:  http://www.webbmagistern.se/europaflaggor_del2.html Nivå 3:  http://www.webbmagistern.se/europaflaggor_del3.html